TFP

TFP (Time For Print)

Tanken bakom TFP är att det är inte är några pengar inblandade för själva plåtningen (men rekvisita, hyra av annat osv kan bli en kostnad, men det får parterna komma överrens om) Meningen då med TFP är att båda parterna gör det här för att skaffa sig erfarenhet och träning. Båda ställer upp med sina förutsättningar, glada humör och lär av varandra.

Kom ihåg, ställ rimliga förväntningar och mål. Man tar inte allt på en session, utan bra bilder växer fram o skapas, de finns inte bara där av ren magi, inte ofta i vart fall!
På samma sätt måste både modell och fotograf ha förståelse för att man inte är proffs, utan man tycker detta är kul och intressant.

Viktigt att tänka på!

Bara för att du blir fotad så betyder inte det att fotografen har kopplingar till modellbranschen. Så räkna inte med t.e.x att någon agentur eller något kommer kolla på bilderna.

Det med TFP är mest för att öva sig och bygga ut sin portfolio utan att lägga ner massa pengar på det. varken för fotografen (som oftast redan lagt ut enorma summor på utrustning) eller för modellen.

Ett tips för säkerheten också är att man ska känna sig trygg. Oftast så brukar vi säga att modellen ska ta med sig någon person (kompis, pojk/flickvän eller föräldrar) som den känner sig trygg med och glad. För i fotobranschen är det tyvärr så att många fejkar att dom är fotografer och utnyttjar modellen.

Tjofs Media följer kontraktet “Modellrelease”

Finns att hämta hem här

Tjofs Media är godkänd medlem på modellbilder.se
Finns med som registrerad bolag och har f-skatt, info från Ratsit